Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв
Центр неперервної культурно-мистецкої освіти

Директорка ЦНКМО: кандидат педагогічних наук, доцент Шевченко Ірина Олександрівна

Адреса: 01015, м. Київ – 15, вул. Лаврська, 9, корпус 7, каб. 42

Тел.: +38 (044) 280-34-04

Центр неперервної культурно-мистецкої освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв є правонаступником Інституту підвищення кваліфікації працівників культури, створеного у 1970-му році.

Впродовж усіх років свого існування  Центр здійснював підвищення кваліфікації працівників усіх закладів культури України – театрів, філармоній, бібліотек, музеїв, будинків культури, музичних шкіл, кіномереж. Митці -  професіонали та аматори, керівники художніх і творчих колективів, усі хто працював на царині культури і мистецтва мали змогу під час навчання в Інституті обмінятися досвід, відвідувати заклади культури національного та державного рівня, слухати лекції провідних професорів – корифеїв.

За майже 50-річну історію свого існування Центр став знаним і авторитетним галузевим навчальним закладом, де підвищили кваліфікацію десятки  тисяч працівників культури і успішно впроваджують набуті знання у практику своєї роботи.
Сьогодні Центр, маючи ліцензійне право на підвищення кваліфікації державних службовців V-VII категорій посад; керівників державних підприємств, установ і організацій та керівників і  спеціалістів культурно-мистецької сфери, здійснює також науково-методичне забезпечення системи післядипломної освіти фахівців галузі культури та мистецтва; науково-дослідну роботу з проблем розвитку галузі та післядипломної освіти; культурно-освітню та просвітницьку діяльність. Плануючи свою роботу на кожен календарний рік, Центр враховує потреби галузі культури і мистецтва України, передбачає для вивчення найбільш актуальні проблеми, вирішення яких сприятиме розвитку сфери культури.

До навчального процесу, наукової і методичної роботи в ІПУКП залучаються професори, доценти та викладачі усіх кафедр Академії, а також провідні науковці, діячі культури і мистецтв України, відповідальні працівники  Міністерств культури і туризму України. На заняттях піднімаються і вирішуються питання різного рівня складності – від формування і реалізації державної культурної політики до відпрацювання конкретних культурно-мистецьких технологій. Під час лекційних і практичних занять, круглих столів і дискусій, виробничих і інноваційних ігор, відео тренінгів, учасники навчання набувають унікальних знань, практичних навичок, переймають кращий досвід своїх колег. Саме тому особливу значущість у навчальному процесі мають виїзні заняття на базах практики, яких  Центр має більше 120. Серед них

Розвиваючи напрями міжнародної співпраці, Інститут активно впроваджує нові форми навчання, серед яких – міжнародні науково-освітні професійні програми, що передбачають виїзд на навчання до знаних у світі культурних і мистецьких закладів різних країн, а також запрошення закордонних тренерів для проведення спеціальних семінарів з слухачами Центру.

Центр постійно перебуває у процесі вдосконалення своєї роботи, прагне залишатися на вістрі вітчизняної культури і освіти,  започатковує сучасні форми організації навчального процесу.

Ми завжди відкриті до співпраці!
Ми надійні партнери і щирі друзі!
Ми завжди допоможемо вирішити ваші проблеми!

Остання зміна: вівторок 9 січень 2024 14:48
Пропустити Навігація

Навігація